Avui: 09:00-13:30 h , 17:00-20:30 h 93 803 48 59 673062044
Temps de lectura 2 min.

Sabies que, cada dia, més d'un milió de persones al món contreu una malaltia de transmissió sexual? Es tracta d'un tipus de malalties que poden tenir conseqüències greus per a la teva salut com la infertilitat, la SIDA o, fins i tot, càncer.

Per poder viure la vida sexual de la manera més saludable i segura possible, cal conèixer els riscos i quines mesures de protecció ajuden a prevenir aquestes malalties.

MALALTIES DE TRANSMISSIÓ SEXUAL I LA SEVA PREVENCIÓ

Les malalties de transmissió sexual (MTS) estan causades per diversos tipus d'infecció. Apareixen pel contacte sexual sense protecció, mitjançant l'intercanvi de fluids i poden produir-se, encara que no hagi ejaculació.

El contacte sol ser vaginal, oral i anal. Però algunes malalties d'aquest tipus, com l'herpes i el virus del papil·loma humà, es transmeten per contacte de pell a pell.

Algunes malalties de transmissió sexual que has de conèixer són:

 • Infeccions bacterianes, com la clamydia, la gonorrea i la sífilis.
 • Infeccions víriques, com les berrugues genitals, els herpes, l'hepatitis A i B, el VIH i el virus del papil·loma humà, la infecció sexualment transmesa més comuna.

En la seva prevenció, l'ús del preservatiu masculí és el més popular i amb una efectivitat molt elevada, d'entre 80%  i 90%. Altres mètodes que poden reduir considerablement el risc de contagi són el preservatiu femení i les barreres bucals de làtex.

Com prevenir les malalties de transmissió sexual

COM SÉ SI PUC TENIR UNA MTS?

En la majoria d'ocasions no se sap. Si has mantingut relacions sense protecció, des de la farmàcia et recomanem que et facis una anàlisi de sang.

Alguns signes d'alarma són:

 • Molèsties a l'orinar.
 • Dolor en les relacions sexuals.
 • Inflamació, dolor i picor a la zona genital.
 • Llagues, berrugues, úlceres a la zona genital o oral.
 • Sagnats i secrecions anormals.
 • Dolor a la part baixa de l'abdomen.

Com prevenir malalties de transmissió sexual

DESMUNTANT MITES

Al voltant de la prevenció de les MTS hi ha alguns mites que cal desmentir, perquè puguis gaudir de manera més segura:

 1. SIDA i VHI no són el mateix. La infecció de VIH és crònica, però prenent la medicació prescrita és possible no desenvolupar la SIDA, que és la malaltia.
 2. Practicar sexe oral no et protegeix. L'herpes genital o la sífilis es poden contagiar mitjançant el contacte de la mucosa oral i genital.
 3. Utilitzar dos preservatius no és més segur. El frec entre els dos afavoreix que es trenquin.
 4. La píndola anticonceptiva no protegeix de les malalties de transmissió sexual. Recorda que evita l'embaràs, però no el contacte entre fluids.

Aquestes malalties tenen fases asimptomàtiques, el que fa difícil que detectis la infecció. Evita preocupacions posant en pràctica la prevenció. Demana consell a la teva farmàcia per fer-ho de la forma més segura.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Preu